by
on
under
Permalink

Suurimmat pyöräkisat

Etenkin maantiepyöräily on todella suosittu kisamuoto maailmalla mutta eritoten Euroopassa siitä ollaan todella kiinnostuneita. Varsinkin Belgiassa erilaiset pyöräkisat ovat todella suosittuja mutta myös Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Hollannissa. Monissa näissä maissa järjestetäänkin joko yhden päivän kilpailuja kuten Hollannissa ajettava Amstel Gold Race sekä Flanderin ympäriajo Belgiassa tai kisat voivat olla useamman päivän mittaisia etappikisoja, joissa kisan voittaja on se, joka suoriutuu etapeista kaikista lyhimmällä ajalla. Esimerkkinä tällaisista kisoista ovat toukokuussa ajettava Italian ympäriajo, heinäkuussa poljettava Ranskan ympäriajo sekä syyskuuhun ajoittuva Espanjan ympäriajo. Vaikka monet huippupyöräilijöistä tulevat Euroopasta, tulee myös entisen Neuvostoliiton puolelta sekä Yhdysvalloista kovia kilpapyöräilijöitä kuten legendaarinen Lance Armstrong.

Tiesitkö muuten että eri pyöräkilpailuistakin voi lyödä vetoa Betsafen sivulla? Tällä hetkellä avoimena kisana on jo heinäkuussa ajettava Ranskan ympäriajo eli Tour De France. Tour, kuten sitä tavataan lyhyemmin kutsua, on yksi maailman tunnetuimmista pyöräkisoista jota on ajettu jo vuodesta 1903. Ja kuuluu siis Italian ja Espanjan kanssa samaan kastiin kolmen viikon etappikilpailuista. Tämän hetken voittajasuosikkina kisaan starttaa Christopher Froome, alun perin Keniasta kotoisin oleva pyöräilijä mutta edustaa Isoa-Britanniaa.

Maantieajohan ei ole ainoa mahdollisuus kilpailla pyöräilyssä, vaan lajeja löytyy muitakin. Toiseksi suosituin tai ainakin toiseksi eniten katsojia keräävää on alamäkiajo, jossa kisaajat kiitävät hurjaa vauhtia rinnettä alas väistellen esteitä, hypäten hyppyreistä jne. Oheisesta linkistä, https://www.britishcycling.org.uk/events?discipline=7 löytyy mitä kisoja Ison-Britannian puolelta löytyy alamäkiajoissa ja muissa MTB-kisoissa. Uusin tulokas pyöräkisoissa on BMX-kisat joissa ns. minipyörällä tehdään erilaisia temppuja. 31.8.2014 nähdään Helsingissä BMX-SM-kilpailut.

Pyöräily.fi on suomenkielinen pyöräilyyn keskittynyt sivusto, mistä löytyy myös osoitteesta http://www.pyoraily.fi/kilpailut_ja_tapahtumat/kansallinen_kilpailukalenteri/ kotimaan kilpailukalenteri. Kaikki kisat ensi vuodelle 2014 eivät varmaan vielä ole listalla näkyvissä mutta joitakin kyllä. Maaliskuussa on muun muassa mahdollisuus osallistua Arctic Bicycle Challengeen, joka on 75km tai 103km pitkä talvinen pyöräkisa, joka kulkee niin jäällä kuin maallakin, tasaisella ja ylämäessä.
http://www.mountainbike.fi/vauhtijaosto/ sivulta löydät lisäinfoa ja kilpailutuloksia ja tietoa mm. alamäkiajojen tulevista kisoista. Ensi vuoden kisakalenteri ei vielä ole vahvistunut, mutta tulee varmaankin piakkoin vahvistumaan.