by
on
under
Permalink

Suomalaisia pyöräilijöitä

Vaikka Suomi ei nyt aivan Euroopan ykkösmaita olekaan pyöräilijöissä niin on täältä silti tullut useampikin pyöräammattilainen niin maantiepyöräilyssä, ratapyöräilyissä kuin muissakin lajeissa.

Kjell ”Kellu” Carlström on porvoolainen maantiekilpapyöräilijä, jonka paras sijoitus on vuodelta 2006, Ranskan ympäriajossa 8. etapin toinen sija. Suomen mestaruuden hän on voittanut neljästi 2000-luvulla. Matti Helminen Kotkasta on puolestaan erikoistunut maantieaika-ajoihin ja voittanut Suomen mestaruuden kuudesti. Ratapyöräilyssä niin 1km:n aika-ajossa kuin 4km:n takaa-ajossa on tuttu nimi Anton Aro. Hän on vasta 24 vuotias joten sopii odottaa vaikka millaista menestystä.

Cyclo crossin mestareita ovat Kimmo Kananen, Sami Tiainen ja Samuel Pökälä. Maastopyöräilijä Jukka Vastaranta sijoittui vuoden 2010 EM-maratonmatkalla neljänneksi ja seuraavana vuonna sijoitus oli jo toinen. Ensimmäinen maastopyöräilyn olympiavoittaja Brentjens otti Vastarannan talliinsa, Trek-Brentjens MTB Racing Teamiin, vakuututtuaan tämän taidoista. BMX-pyöräilyn hallitsevat Suomen mestarit ovat Tommi Lehtonen ja naisten puolella Outi Leinonen.

Muita naisten kisojen mestareita ovat maastopyöräilyssä Katja Lähteinen, cyclo crossissa Carina Ketonen, rata-ajossa Virva Koski ja maantieajossa Lotta Lepistö.